Najnovšie recenzie zo sekcie Krbové kachle
- Dobrá výhrevnosť ,nízka spotreba dreva
- dodržiavanie presného spôsobu priloženia paliva...v opačnom prípade dôjde zadymeniu miestnosti.
- Predpokladám, že budem spokojný
Zatiaľ len odskúšané, 3 x zakurené, ale plne kachle odskúša až pravá oravská zima. Zatiaľ kachle nemajú chybu.
- Splnili moje očakávania.
Ešte nie je nainštalovaný,
Po rozhorení dreva v peci som zreguloval klapky ktoré privádzajú vzduch. Také krásne divadlo som už dávno nevidel. Aj som v kresle pred krbovými dvierkami zaspal. Dakujeme za krásne zážitky pred krbovými kachlami Arktic 12. Váš spokojný zákazník Sherlock 1
Vynikajúco hreje a je krasny
- spolahliva piecka
- jednoducha obsluha
- kompaktne rozmery
- pojme velmi dlhe polena /az 48 cm/
- velky rozsah regulacie vykonu /2 KW az 11 kW/
- kvalita vyhotovenia je vyborna
- nenarocna na komin
- nedymi do interieru
- dvierka sa daju otvorit max do 90 stupnov
- male sklo
- dizajn
Piecka TRENK asi nikoho neoslni svojim vzhladom, ale svojou funkcnostou a spolahlivostou urcite ano. Na piecke TRENK si najviac cenim to, ze je bezrostova a teda staloziarna. Dokaze si dlhe hodiny udrziavat zeravu pahrebu. Vecer cca o 22.00 hod ju riadne nalozim, nastavim spravny prietok vzduchu /aj klapkou v dymovode/ a piecka mi bez najmensich problemov kuri celu noc. Nezobudi ma o 3-4 tej hodine rannej zima! Rano cca o 8.00 iba prihrniem zerave uhliky z jej utrob dopredu k dvierkam, polozim dve-tri tensie polenka, naplno otvorim vzduch a piecka sa znova sama rozhori. Piecku TRENK http://www.plamen.hr/en/Proizvod/46 som si kupil preto, lebo je modernejsou verziou piecky UPLAND http://www.plamen.hr/en/Proizvod/16, ktoru s absolutnou spokojnostou pouzivam uz viac ako 10 rokov. Vyrobcom oboch je Plamen Pozega v Chorvatsku. Kvalita vyhotovenia je vyborna. Na to, ze je liatinova, je aj cena prijatelna /vypredaj v Moutfielde/. V e-shope v Chorvatsku sa da kupit cca za 230,-eur https://www.ikoma.hr.... Princip spalovania je rovnaky ako v piecke Jotul F602N. Vyuziva osvedcenu S-krivku odvodu spalin. Polena nehoria naraz, ale odharaju postupne spredu dozadu podobne ako cigareta. Piecka TRENK ma asi o 1/3 vacsie ohnisko ako Jotul F602N, a teda nielenze vykuri vacsi priestor, ale dokaze kurit aj viac hodin. Popol neustale prehara az na prach a vybera sa 1 krat za 2 az 3 tyzdne. Pri transporte piecky z predajne som zistil, ze komplet cela piecka sa da velmi jednoducho rozobrat. Jednotlive liatinove diely /dolna platna, dve bocne steny, predny diel s dvierkami, zadny diel a horna platna/ na milimetre presne zapadaju do seba ako stavebnica a fixacia je 4 skrutkami do dolnej platne a 4 skrutkami do hornej platne. Vsetky hrany su utesnene ohnuvzdornymi snurami /ziadny tmel = bezproblemova vymena poskodenej casti/.
O tom, ze piecka TRENK je v spolahlivosti, efektivnosti a hlavne dlzke kurenia naozaj "bestseller", svedci aj to, ze ju nekompromisne "opajcli" Cinania. Vyrabaju jej kopiu pod nazvom Zeige FireWay a "vylepsili ju" svojim logom, kluckou v tvare pol-obluka a varnou platnou.
- Vzhlad
- Malý výkon, vyska spotreba...
Tešil som sa na ne a čakal viac ako mesiac, kým výrobca oslávi Vianoce a znova doplní na trh. No prišlo sklamanie. Napriek deklarovanému výkonu je pocit tepla nižší ako pri predchádzajúcich kachliach s nižším vykonom, ktoré sme mali predtým. Ak im spravíte "americkú" dekoratívnu obstavbu, na "trenkove" teplo v miestnosti 5x8m zabudnite. Regulácia vzduchu je minimálne divná. Aj pri celkom zavretom privode horia veľa, akoby odniekiaľ ťahali vzduch. Nezistil som odkiaľ. Zabudnite na to, že o 23.00 priložite, rano o šiestej pohrabete a idete ďalej. Dokážu vyhasnut za 4-5 hodín. A spotreba dreva je vyššia ako som bol zvyknutý. Popolník sa síce tvári veľký, ale pri intenzivnom kúrení ho dokážete naplniť za 1,5 dňa. (predchádzajúce cenovo porovnateľné kachle 6-7 dní) priestor na popol je nízky a dozadu sa štandardnou hadicou od vysávača dostanete len s námahou. Konštrukčná nevýhoda jedny dvierka - ohnisko popolnik. 450€ nie je veľa, ale ani malo. V tomto prípade ich h nepovažujem za šťastné investované. Co sa im však musí nechať, že sú pekné a dekoratívne, ale to je 90% kachiel na trhu.
- staloziarna spolahliva piecka "vecer nalozit, rano prilozit"
- da sa poriadne nalozit a nehrozi, ze sa zerave poleno vykotula von /az 42 cm polena "idu" do piecky pozdlzne/
- uplne skvely je velmi velky rozsah regulacie vykonu /2 kW - 8 kW/
- rustikalny nezamenitelny vzhlad, nova piecka posobi ako starozitnost z 19.storocia
- male rozmery vzhladom k maximalnemu vykonu
- kvalitna a velka varna platna
- relativne nizka vaha /odobrat deflektor, varnu platnu, bocne tepelne stity, zvesit dvierka a piecku hravo odnesie jeden chlap/
- nenarocna na komin
- male sklo = maly pohlad na ohen
- zle vyrieseny regulator primarneho vzduchu
- farba sa prilis dlho vypaluje /az 3 kurenia/, priserne smrdi aj dymi do interieru
- kvalita vyhotovenia je dost slaba vzhladom na svetovu znacku
S pieckou Jotul F 602 N mam 5-rocne skusenosti. Ocaril ma jej rustikalny starosvetsky dizajn s mriezkou na skle, ale dolezitejsia je pre mna jej SPOLAHLIVOST. Nema rost, preto si dokaze dlhe hodiny udrzovat zeravu pahrebu. Vecer piecku doplna nalozim, nastavim primerany prietok vzduchu a ponecham ju svojmu osudu. NEVYHASNE! Rano prehrniem zerave uhliky z jej utrob dopredu k dvierkam, prilozim tensie polienka a piecka sa znova rozhori sama. Jej vykon vsak netreba precenovat, pri velmi velkej zime vykuri jednu stredne velku miestnost. Piecka ma specificky pretiahnuty tvar a prave ten sa podiela na velmi efektivnom spalovani. Vyuziva osvedcenu S-krivku odvodu plynov. Niekomu mozno vadi jej pretiahnuty tvar a male sklo, ale to je dan za kompaktne rozmery a maximalnu funkcnost. Negativne hodnotim posuvny regulator primarneho vzduchu. Tazko sa reguluje, ma velmi maly rozsah posunu a byva extremne horuci. Sekundarny vzduch sa neda regulovat, prudi konstrukcnou strbinou nad hornou hranou skla, robi oplach skla od sadzi a zaroven zvysuje efektivitu horenia, doharaju v nom nespalene castice dymu. Nemilo ma prekvapila slabsia kvalita vyhotovenia v porovnani s konkurenciou /napr. Plamen Trenk, Dovre 40/. Piecka ma nepeknu medzeru s "presvitajucim" tmelom medzi dolnou platnou a vrskom, na klucke dveri je rozviklane "second hand" ozubene koliesko z bakelitu. Napriek tymto nedostatkom som s pieckou spokojny. Ocenujem, ze piecka je jednoducha a lahko sa cisti. Popol sa vybera podla intenzity kurenia a kvality dreva 1 krat za 1 az 3 tyzdne. Kedze nema rost a popolnik, musite nechat pec vyhasnut! Ucinnost spalovania, emisie a hlavne dlzka kurenia uvedeneho modelu F 602 N su uplne postacujuce, takze ja by som si znova kupil tento isty model a nekupoval predrazený model oznaceny CB /clean burning/. Model F 602 N GD /Glass Door/ som si kupil v roku 2014 priamo v kamennej predajni ZEPA v ZH za 408,- EUR. Tu na INETe su ceny "kontrolovane" centralnym dodavatelom.
Thorma Bozen čierna
Pridané: 13. februára 2019
(naposledy upravené 13. februára 2019)
Zakúpený v Aquauniversal, s.r.o.
- tovar máme krátko, ešte neviem
- Parada
Nórska kvalita...liatina...dobrá cena...presklené dvierka...teplo jak sviňa
- Krásny krb a super výkon
- Neviem
Krb by som odporučil krásny tvar a super výkon a dobrá cena
- dizajn je super . horí parádne.
- Zadimuje sa sklo .
- spojovacie šroby sa po pár mesiacoch povolili a dimilo cez ne .
- malý priestor na popol.
pomer cena kvalita je fajn . Ale za danú cenu by už nemalo byť potrebné kontrolovať šróby. Inak je fajn . Dopnil som v ohnisku šamotové tenké tehly. Keď je čisté sklo je to pôžitok pozerať ako vňom horí.
- vykonne
- ziadne
Skvele, vykonne, bezproblemove kachle. Vykurim nimi cely 2i dom o rozlohe 53m2, ale vysokymi otvorenymi stropmi (3-5m) pri vonkajsej teplote minus 5 stupnov na vnutornu teplotu 25-27 stupnov celzia. Kachle mam umiestnen v strede domu, pri otvorenych dverach do dalsich miestnosti je teplo v celom dome. Dom pouzivam ako chalupu. Z 15 stupnov na 21 vykuri cca za 2 hodiny. Nie je im co vycitat.
Krasny pohlad na jednoduche a podla uz mojich skusenosti velmi salave krbove kachle ,odporucam do vacsich miestnosti
- spľňa presne moje predstavy,ktoré som od tohto výrobku čakal,rýchle rozkúrenie ,výhrevnosť je dostatočná a dá sa dobre regulovať ,nenáročná obsluha,možnosť varenia na platni, horné dvierka presklené,čím veselý oheň ešte umocňuje príjemnú atmosféru v chate, je to proste dobrá a cenovo veľmi prijateľná voľba
- Pec nemá rošt - veľmi jednoduchá manipulácia a podpaľovanie.
- Uhlíky ostávajú veľmi dlho žeravé
- Čistá prevádzka - popol nevypadáva z pece a nemusí sa často vyberať - len raz za niekoľko týždňov.
Zobrazujem 181 - 200 zo 480 recenzií « Predchádzajúci 1...8 9 [ 10 ] 11 12...24 Ďalšie »